De meest populaire stofsoorten

Door technologische vooruitgang heb je tegenwoordig veel meer keus uit verschillende soorten stoffen dan je vroeger had, katoen en zijde zijn stofsoorten die al duizenden jaren gebruikt worden. Aan het einde van de 19de eeuw zijn de eerste kunstmatige vezels gemaakt, vanaf de 20ste eeuw zijn er verschillende synthetische vezels ontwikkelt, waaronder polyester, polyacryl, polyurethaan, polyetheen en aramide.

Katoen

Ondanks dat het een natuurlijk product is, is het telen van de plant niet erg milieuvriendelijk, want voor elke kilo katoen is 10.000 liter water nodig. Ook is  het proces waarmee katoen bewerkt, gekleurd en ontkreukt word, belastend voor het milieu. Dit word gedaan door middel van gevaarlijke en chemische stoffen. Toch is Katoen nog steeds een van de meest populaire stofsoorten die we gebruiken. Een goed alternatief hiervoor is bio katoen, dit is duurzamer en beter voor de natuur. Bio katoen gebruikt significant minder water, het kost maar liefst 60% minder water om te produceren.

Linnen

Linnen word gemaakt uit vlas en het gebruik hiervan gaat terug tot ten minste 8000 jaar geleden. Het is een duurzame stof, de vezels zijn taaier dan katoen. Linnen kan daarom wel 30 jaar meegaan. Daarnaast is linnen een ademende  en biologische stof, kan het hogere temperaturen aan dan katoen. Linnen kreukt wel meer dan katoen en het is aan te raden de stof te strijken om te voorkomen dat het gaat scheuren of verkleuren op die plekken.

Zijde

De grondstof voor zijde wordt afgescheiden door bepaalde insecten, waaronder de zijderups en bepaalde spinnensoorten. Zijde is een stof die al in de oudheid en de middeleeuwen geëxporteerd werd van China naar Europa. Zijde is een gladde stof, het ademt goed en is lichtgewicht. Het is populair voor beddengoed en kleding, omdat het een chique uitstraling geeft.

Lyocell

Dit is een kunstmatige vezel, de grondstof hiervan is houtpulp van de eucalyptusboom, eikenboom of berkenboom. Het is een super absorberende stof, 50% meer dan katoen, daarnaast is het ademend waardoor er minder kans is op bacteriegroei en is dus ideaal voor ondergoed. Het materiaal glanst ook een beetje, dus heeft het een luxe uitstraling.

Online stoffen kopen

Er is een ruime keus aan verschillende soorten stoffen en ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Wil je zelf online stoffen kopen, kun je overwegen een professional te raadplegen. Reuver stoffen heeft al 20 jaar ervaring en is dan ook dé partij die je kan helpen een goede keus te maken.

Jouw eigen logo laten bedrukken

Nadat je uitgezocht hebt welke stof je wilt gebruiken en eventueel een print, blijft er misschien nog 1 laatste detail over, namelijk een eigen logo bedrukken  door Renzo Textiel om je te onderscheiden van de concurrentie.