De voordelen van skischoenen op maat bestellen

Je bent druk bezig met de voorbereidingen voor de wintersportvakantie. Je hebt er enorm veel zin in. Om straks lekker over de pistes te skiën, te genieten van het heerlijke appartement of de chalet die je hebt gehuurd en natuurlijk om te feesten tijdens de après-ski. Tijdens je voorbereidingen ben je ook druk bezig met het samenstellen van je gear. Ook wel je uitrusting genoemd. Je hebt natuurlijk de juiste materialen nodig als je optimaal van je vakantiebestemming wil genieten. Daaronder skischoenen. Skischoenen zijn enorm belangrijk en nog belangrijker is het dat ze goed zitten. Daarom is het slim om skischoenen op maat bestellen. En in onze blog vertellen we welke voordelen je dan hebt.

Bescherm jezelf door skischoenen op maat bestellen

Skiën zorgt voor veel belasting op je benen, enkels, scheenbenen en voeten. Daarom moet je de lichaamsdelen ook optimaal beschermen. Want met skiën zit een ongelukje vaak in een klein hoekje. Met de verkeerde uitrusting kan een ongelukje al snel een vervelend staartje krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je iets kneust of breekt. Dat kan een flinke streep door de rekening zetten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer je skischoenen op maat bestellen kun je jezelf optimaal beschermen. Voorzichtigheid blijft natuurlijk altijd geboden.

Pijnloos skiën

Tijdens het skiën kunnen er vervelende klachten ontstaan. Denk aan klachten, zoals pijnlijke voeten, kramp in voeten en benen, pijnlijke drukplekken, branderige sensaties in je voeten, pijnlijke scheenbenen en gevoelige enkels. Deze klachten ontstaan vaak door verkeerde skischoenen te gebruiken. Daarom is het belangrijk om skischoenen op maat bestellen. Want dan zit de schoen als gegoten en kun je die vervelende klachten heel eenvoudig voorkomen. Zodat je ook optimaal kunt genieten wanneer je op de latten staat.

Je voelt je zelfverzekerder

Wanneer je ervoor kiest om skischoenen op maat bestellen, ben je ook een stuk zelfverzekerder wanneer je op de ski’s staat. Wanneer de schoen niet lekker zit ben je vooral gefocust op de pijn en de ongemakken die je voelt. De focus op het skiën zelf verdwijnt en dat is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk. Met skischoenen die lekker zitten, voel je jezelf zelfverzekerder. Je bent pijnvrij, je hebt meer grip en ook meer controle tijdens het skiën. 

Waar skischoenen op maat bestellen?

Je kunt skischoenen op maat bestellen bij een erkende specialist. Een vakman of -vrouw die hierin gedreven is en ervoor zorgt dat je skischoenen optimaal zitten. Dit doen ze door je benen en voeten nauwkeurig te meten. De meting vindt plaats na een kennismakingsgesprek en binnen enkele weken kun je dus van je op maat gemaakte skischoenen genieten. Wees dus wel op tijd met het maken van een afspraak, want de specialist heeft eventjes de tijd nodig om ze voor je te maken.

Vind je een investering in nieuwe skischoenen te gortig? Dan kun je er ook voor kiezen om de skischoenen die je hebt te laten aanpassen. Specialisten waar je skischoenen op maat bestellen kunnen ook oudere skischoenen op maat maken.