medic, paramedic, doctor on call

Diabetes tasje maakt het verschil

Wanneer je diabetes hebt, zul je ondervinden dat je vaak veel spullen mee moet slepen. Een diabetes tasje kan het verschil maken. Ken je het probleem dat je alles lastig kunt terugvinden in je tas? Alles ligt door elkaar en je weet niet meer waar je al je benodigdheden hebt gelaten. Dan is een diabetes tasje waarschijnlijk een goede oplossing zodat je al je spullen slim kunt opbergen. Vaak zijn ze ook licht van gewicht en ze zijn in de leukste kleurtjes en designs verkrijgbaar. In deze blog wordt er ingezoomd op de functionaliteiten van zo’n tasje en worden er een aantal modellen op een rijtje gezet. Lees je mee?

Diabetes tasje in de vorm van een etui

Het tasje in de vorm van een etui is compact zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt je insulinepennen gemakkelijk meenemen in een stijlvol etui. Er zit ook een koelelement in zodat je insuline of glucagon op de juiste temperatuur blijft. Dit etui is speciaal ontwikkeld voor mensen met diabetes en is ook door deze doelgroep getest. Hierdoor zijn er verschillende slimme design oplossingen ontwikkeld waardoor deze handig is in gebruik. Verder is het etui op zo’n manier ontwikkeld dat deze duurzaam is en dus lang mee gaat. Er is gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare inkt.

Diabetes tasjes voor dames en heren

Diabetes tasjes zijn in verschillende design verkrijgbaar. Zo is er ook de diabetes schoudertas. Deze is specifiek gemaakt voor mensen met diabetes waardoor je al je benodigdheden gemakkelijk kunt meenemen. Er zitten namelijk veel opbergvakjes in zodat je alles goed kunt organiseren. Er zitten elastische bandjes in zodat je daar je insulinepen en bloedglucosemeter achter kunt doen. Op die manier heb je alles wat je nodig bent zo bij de hand zonder eerst je tas overhoop te halen.

Voor heren zijn er ook verschillende modellen gemaakt. Zo is er een rugzak ontwerpen die je kunt gebruiken voor school, werk of om gewoon even boodschappen te doen. Bij al deze alledaagse bezigheden heb je gemakkelijk al je diabetes benodigdheden bij de hand. Er zit ook een geïsoleerd binnenvak in zodat je daar insuline in kunt bewaren.

Diabetes tasjes voor kinderen

Heb je alles mee om naar school te gaan? Wat druivensuiker, je bloedsuikermeter? Of toch nog iets vergeten? In een diabetes kun je alle benodigdheden voor je kind opbergen. Hierdoor hebben ze alles bij de hand. Voor gebruik naar school is er bijvoorbeeld een fanny pack waarbij je ook een infuus of slang kunt aansluiten. Hierdoor heb je dat gelijk bij de hand.

Diabetes tasjes gaan mee met de trends

Bij diabetes denk je niet gelijk aan het woord ‘trendy’. Je moet allemaal apparatuur met je meenemen en dat ziet er niet bepaald fashionable uit. Met een diabetes tasje breng je daar verandering in. Zo zijn er bijvoorbeeld diabetes etuis met dierenprintjes waarbij je niet gelijk de associatie met diabetes maakt. Als je op zoek bent naar een grotere tas kun je ook kiezen voor een rugzak die speciaal is gemaakt voor mensen met diabetes. Daar zit een vakje in waarin de insuline koel blijft. Een functionele tas die er ook nog eens hip uit ziet: een topcombinatie dus!

Diacé.be is een webshop die gespecialiseerd is in handige accessoires voor kinderen en volwassenen met diabetes.

Laat een reactie achter