Hoe beïnvloedt mode het leven van studenten?

Dit is een tijdperk van mode en mode heeft een grote invloed op ons leven. In feite voegt het diversiteit toe aan ons leven door een aspect van enthousiasme aan te bieden om naar iets nieuws en anders te streven, anders zou het een eentonig leven zijn als we verondersteld werden ons op dezelfde manier te kleden en te handelen.

Mode is een uitdrukking van een onderscheidende stijl, vooral in kleding, schoenen, accessoires of make-up. Het hoort bij de stijl van iets doen, er anders uitzien en met anderen omgaan. Het omvat een breed scala aan categorieën, zoals gedrag, spraak, acties, manieren en levensstijl. Er is veel intellectuele discussie over mode en kleding en het belang ervan in de huidige samenleving. Mode en kleding kunnen worden gedefinieerd als veel dingen die onze samenleving bij elkaar houden. Mode kan worden gedefinieerd als een bestaande norm of stijl van kleding, manieren en manier van socialiseren, terwijl kleding als collectief kledingstuk wordt gedefinieerd. Als mode en kleding uit ons leven zouden worden verwijderd, zou er geen ruimte zijn voor individualiteit en zou de wereldbevolking hetzelfde zijn. Er zou ook een verlies zijn van het onderscheid tussen sociale klassen, dat veel werd gedefinieerd in de 18e eeuw maar nog steeds aanwezig is. De uitroeiing van mode en kleding zou ook de dynamiek van de sociale wereld en sociale relaties veranderen.

Mod, een afkorting van ‘modern’, verwijst naar een jeugdlevensstijl die in de jaren zestig uit Londen kwam en zich snel verspreidde naar andere delen van de wereld. Modieus zijn is niet alleen wenselijk, maar ook bevredigend. Het is heel gebruikelijk dat de jonge studenten zich het meest aangetrokken voelen tot mode en direct de trends gaan volgen, zodat mode onze jeugd sterk beïnvloedt. Mode heeft continu een impact op de samenleving. Het beïnvloedt onze opvattingen en houding ten opzichte van sociale cultuur. We introduceren nieuwe manieren van levensstijl door middel van mode en creëren bewustzijn bij onszelf om een ​​nieuwe lijn van gebruiken te herstellen. Het is een leidende sociale verklaring voor studenten om naar buiten te treden in hun sociale omgeving. Malcolm Barnard zegt in zijn boek Fashion as Communication: “Mode en kleding zijn altijd uitgelegd als vormen van communicatie” (39). Studenten gebruiken mode om hun gevoelens en overtuigingen uit te wisselen. Ze gebruiken mode als een manier van sociaal contact met betrekking tot controle voor allerlei soorten mensen. Mode is een manier van communiceren om met de wereld over te brengen wat hun persoonlijkheid echt zegt.

Het decennium van 1920 wordt de Age of Flaming Youth genoemd vanwege zijn wilde en jazzy expressie. In deze periode werd de energie van de jeugd op een nieuwe manier vrijgelaten en geen enkele stijl leek te belachelijk om een ​​high fashion te worden. Onze wereld is geglobaliseerd. Beroemdheden spelen een zeer belangrijke rol in het leven van jongeren. Studenten zoeken hun favoriete pictogrammen op om op de hoogte te blijven. Terwijl ze televisie kijken of internetten, kunnen ze gemakkelijk worden aangetrokken door een verscheidenheid aan modieuze concepten. Bovendien idealiseren de studenten hun favoriete beroemdheden en hebben ze altijd de wens om op hen te lijken, zodat ze hun best doen om het uiterlijk en de levensstijl van hun idolen te imiteren. Ze proberen alle bestaande mode uit hun samenleving te grijpen om hun persoonlijkheid te versterken. Elke keer als ze socializen, praten ze over nieuwe dingen die kunnen worden aangepast. Ze gebruiken een niet-natuurlijke manier van meningsuiting, spraak en maniërisme in hun routine leven, wat relatief kunstmatig is.

Naar mijn mening zijn er twee categorieën, namelijk de positieve en negatieve impact van mode op studenten.

De mode in onze samenleving heeft veel negatieve gevolgen voor studenten. Ze denken alleen aan nieuwe mode en dit resulteert in een grote uitgave van geld. Daarom zijn ze niet in staat zich bewust te worden van andere belangrijke levensbehoeften. Het leidt ze altijd af van studies. Zodra een stijl of mode eenmaal in een trend komt, wordt deze onmiddellijk achtervolgd door de studentengemeenschap, ongeacht het feit tot hoeveel gedoe het leidt. Aan de andere kant worden ze gevangen in de verwarring van de mode vanwege de impact van de samenleving. Om een ​​bepaalde mode te volgen, moet je een aantal acties ondernemen en om dat te doen gaan sommige studenten buiten hun grenzen om hun omgeving aan te trekken. Uiteindelijk werden ze hopeloos in plaats van vindingrijk te zijn en leden aan depressies omdat ze in de mode waren. Aan de andere kant is het ook een gedachte dat het geld dat aan mode wordt besteed, kan worden besteed aan verschillende andere doeleinden, zoals liefdadigheid en het helpen van de armen.

Laat een reactie achter