ring, jewellery, jewel

Vintage sieraden: een gids voor vintage mode

Je bent net begonnen met het uitproberen van verschillende soorten vintage jurken, en ze staan ​​je perfect. Je hebt ze al gecombineerd met de mooiste vintage schoenen die je hebt gekocht. Nu is het tijd om je algehele look af te maken door op zoek te gaan naar mooie vintage sieraden. Als je houdt van je vintage outfits die zijn geïnspireerd door verschillende periodes, zul je zeker hetzelfde denken over de sieraden uit elk tijdperk.

Sieraden worden niet alleen voor esthetische doeleinden gedragen. Het is ook een manier om jezelf uit te drukken. Dus als vintage mode een groot deel bepaalt van wie je bent, waarom zou je dan geen uitleg geven door schattige vintage sieraden te dragen?

De basisprincipes van vintage sieraden

Vintage is zo’n breed begrip. Je moet veel dingen leren als je het hele idee wilt verkennen. Wat sieraden betreft, omvat vintage stijl een authentiek stuk of een nieuw vervaardigd exemplaar dat vintage-geïnspireerd is. Hier zijn slechts enkele populaire soorten die u misschien wilt verkennen:

• Art Deco sieraden

Dit type ontstond van 1915 tot 1935 en is de favoriet van veel verzamelaars. Ben je dol op lange sterling zilveren kettingen of geometrisch gevormde stukken? Dergelijke stukken vallen onder de Art Deco-stijl.

• Retro sieraden

Wil je eruit zien als een Hollywood-filmster? Dan is dit type wellicht het beste voor jou. Het werd populair van 1945 tot 1960 en staat bekend om zijn gedurfde ontwerpen. Ringen en stevige armbanden behoorden tot de meest populaire stukken.

• Estate sieraden

Dit type verwijst naar sieraden die vroeger eigendom waren. Het valt niet exclusief onder één tijdperk. Landgoedjuwelen kunnen ook een uniek ontwerp hebben en veel van deze stukken zijn gepersonaliseerd.

• Gesigneerde of gestempelde sieraden

Medaillons en in massa geproduceerde sieraden zijn de beste voorbeelden van dit type. Sommige sieraden van het landgoed zijn ook gesigneerd of gestempeld om ze persoonlijker te maken voor de persoon die het stuk oorspronkelijk bezat.

• Kostuum juwelen

Laten we zeggen dat je echt vintage sieraden wilt dragen, maar het je niet kunt veroorloven om dat speciale stuk te kopen waar je een glans van hebt gemaakt. Waarom kiest u niet voor vintage kostuumjuwelen? Het wordt vaak gemaakt met verguldsel, imitatieparels, hout, glazen edelstenen en andere goedkope items. Kostuumjuwelen zijn zeer betaalbaar en kunnen goed samengaan met verschillende soorten outfits.

De beste vintage sieraden kiezen

Een goed oog en kennis van vintage geïnspireerde sieraden zullen je goed van pas komen bij het kopen van een bepaald stuk. Het is altijd raadzaam om goed onderzoek te doen naar een bepaald item, vooral als je op zoek bent naar een authentiek stuk. U kunt ook alle soorten winkels verkennen die vintage sieradenartikelen aanbieden. Bezoek elke winkel die je kunt, of kies voor online veilingen en winkels als je vanuit het comfort van je eigen huis iets wilt kopen. Zorg ervoor dat u items van hoge kwaliteit krijgt op basis van wat u zoekt. U kunt ook zoeken naar een mooie vintage juwelendoos waar u uw nieuwe set of vintage collectie kunt plaatsen.

Dit zijn slechts enkele van de fundamentele dingen die u moet weten over vintage sieraden. Er zijn echter nog veel meer nuttige feiten die u moet weten en internet kan een goed startpunt zijn voor het uitvoeren van uw onderzoek. Wilt u op uw trouwdag vintage bruidssieraden dragen? Dan is dit wellicht een ander specifiek gebied dat u kunt onderzoeken. Onthoud dat het loont om altijd op de hoogte te zijn, vooral als u er een aanzienlijke hoeveelheid geld, moeite en tijd aan gaat besteden. Het kan ook erg leuk zijn als je echt de tijd neemt om naar een item te kijken dat je overweegt te kopen en op de lange termijn zijn vruchten afwerpt, aangezien veel vintage sieraden een goede investering kunnen zijn voor je toekomst of die van je. kinderen / kleinkinderen.

Laat een reactie achter