Welke basics moet je als man in je kledingkast hebben?

Kleding maken de man. Het is een veelgehoorde uitspraak die zeker ook klopt. Een man die zich stijlvol weet te kleden, komt vaak zelfverzekerd over. Loop je continu rond in een trainingspak? Dan is de kans groot dat iemand je minder serieus neemt dan wanneer je voor een representatieve outfit gaat. Het is niet voor niets dat we ons tijdens een sollicitatie vaak net iets netter kleden. Om je in alle situaties goed te kunnen kleden, is het belangrijk om een aantal basics in je kledingkast te hebben. Kledingstukken waar je als man eigenlijk echt niet zonder kunt! 

Goed passende t-shirts (wit en zwart) 

We raden je aan een aantal witte en zwarte t-shirts met ronde hals te kopen. De v-hals kan anno 2022 eigenlijk niet meer. Met een aantal goede t-shirts heb je altijd een goede basis. Zo is een wit of zwart t-shirt bijvoorbeeld eenvoudig te matchen met een leuk spijkerjasje of zelfs een colbert. 

Stijlvolle overhemden

Een overhemd is goed te combineren met een jeans, maar kan ook gedragen worden in combinatie met een pantalon. In de zomer kun je een overhemd zelfs combineren met een korte broek. Met een overhemd straal je klasse uit. Het nadeel van overhemden? Ze kreuken snel en dus ontkom je er bijna niet aan om ze na een wasbeurt te strijken. Gelukkig is er een oplossing: een strijkvrij overhemd!

Lange sokken en onzichtbare sokken

Ook aan voldoende sokken mag het niet ontbreken in je kledingkast. Draag je een pantalon en een nette schoen? Dan is het niet erg fraai als daar blote enkels onder te zien zijn. Voor deze momenten komt een lange sok dus goed van pas. Is het zomer en draag je een sneaker? Dan raden we je aan om onzichtbare sokken te dragen.

Nette boxershorts

Niets zo onaantrekkelijk als een man met een versleten boxershort. Slijtplekken, vlekken of gaten. Het kan echt niet meer! Investeer daarom in een aantal goed passende boxershorts en vervang ze op tijd. Zo bega je ook in de slaapkamer geen blunder.