Welke sieraden passen bij mijn outfit

Welke sieraden passen bij mijn outfit

Het is lastig om je sieraden te laten matchen met je outfit. Ze kunnen je outfit maken of breken. Daarom hebben wij wat tips verzameld hoe je je sieraden het beste kunt stylen. 

Verschillende soorten sieraden 

Er zijn veel verschillende soorten sieraden op de markt. De bekendste sieraden zijn: kettingen, armbanden, ringen, oorbellen en enkelbandjes. Vaak worden ze gecombineerd met elkaar. Sommige sieraden hebben emotionele waarde en andere worden alleen voor de sier gedragen. Er zijn ook veel opties qua materialen, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Goud of Zilver maar ook voor bedeltjes, touw en nog veel meer andere materialen. 

Goud of Zilver?

In het begin is het vaak lastig om een keuze te maken tussen goud en zilver. Wij hebben hier een paar tips om de keuze makkelijker te maken. 

  • Kijk naar de ondertoon van jouw huidskleur. Heb je een wat koelere ondertoon dan is de kans groot dat Zilver mooier bij jou staat. Heb je een warmere ondertoon dan kan het zo zijn dat goud jou beter staat. 
  • Kijk naar je aderen, het klinkt gek maar aan je aderen kun je zien welke kleur jou beter staat. Zijn ze meer blauwachtig dan staat Zilver beter bij jou. Zijn ze meer groen? Dan staat juist Goud beter. 
  • Aan je haar en oogkleur kun je ook zien welke kleur je beter staat. Heb je namelijk blauwe of groene ogen, dan past Zilver beter bij je. En heb je een donkere haarkleur en donkere ogen dan past Goud weer beter bij je.
  • Op internet staan nog meer testjes waarbij je kan zien welke kleur je beter ligt.
  • Het is jouw keuze, dus uiteindelijk maakt het niet uit wat jou beter staat maar wat jij mooier vind.

Pas je sieraden aan je gelegenheid

Bij elke gelegenheid passen weer andere sieraden. Probeer dan goed te kijken naar wat voor gelegenheid je gaat en pas ze daar op aan. Als je naar een feestje gaat kan je wat meer uitpakken dan als je naar een sollicitatiegesprek gaat. Dan is het beter om het iets rustiger aan te pakken. Bij een feestje staat het feestelijk om een meer sieraden te combineren met elkaar. Draag dan bijvoorbeeld meerdere kettingen met elkaar. Hetzelfde geldt met armbanden en ringen. Bij een sollicitatie kun je beter voor een subtiele ketting of subtiele ringen gaan.

Trends 

Een van de trends op dit moment is het layeren van meerdere sieraden. Heb je bijvoorbeeld een wat saaiere outfit aan. Dan kan je die opleuken door middel van meerdere kettingen, armbanden en ringen te dragen. Probeer er niet teveel bij elkaar te doen maar 2 of 3. Zo gaat de aandacht naar de sieraden maar is het niet te veel van het goede. 

Conclusie

Met sieraden kun je je outfit opleuken als die simpel is. Het is goed om een beetje mee te gaan met de trends maar ook dicht bij jezelf te blijven. Het is belangrijk om te dragen waarbij jij je goed en fijn bij voelt. Probeer je eigen style te volgen en te dragen wat je leuk vind. Welke kleur staat jou het beste?