3 x de oog make-up trends van 2021

Draag jij nog steeds iedere dag de smokey eye look met strakke, getekende wenkbrauwen? Helemaal prima, maar die trend is wel een beetje voorbij. Wil je toch iets meer bij de tijd komen? In 2021 zijn er weer een aantal ooglooks die er uitspringen. In dit artikel bespreek ik de verschillende stijlen zodat jij inspiratie op kunt doen voor de aankoop van je volgende make-up palette. 

Natuurlijke kleuren

Net als bij de kleding en interieurtrends, zijn natuurlijke kleuren ook één van de make-up trends van 2021. Sterker nog, de eerste make-up trend van 2021 is om kleuren te gebruiken die zo dicht mogelijk bij jouw huidskleur komen. Hierdoor creëer je een natuurlijke look en lijkt het soms zelfs alsof je helemaal geen make-up op hebt. Dat is dan ook precies de bedoeling. Beige en lichtbruin zijn kleuren die je vrijwel altijd kunt gebruiken, daarom kun je dit dan ook altijd in huis hebben. 

Vrolijke ogen

De volgende oogmake-up trend staat hier lijnrecht tegenover. Naast neutrale, natuurlijke kleuren, zijn fellere kleuren namelijk ook helemaal in. Denk hierbij met name aan de kleuren oranje, geel en rood. Deze warme kleuren vrolijken je make-up look helemaal op en laten je ogen eruit springen. Zeker wanneer je de rest van de make-up lekker basic houdt. Zo komen die kleuren uit je oogschaduw palette ook nog eens van pas. Tegenwoordig kun je trouwens bij sommige merken, waaronder Inglot, ook je eigen palette samenstellen. Hierdoor loop je nooit meer tegen het probleem aan dat je moet wachten op de volgende trend om bepaalde kleuren te gebruiken. Je kunt namelijk precies de kleuren uitkiezen die jij vaak gebruikt.

Blauwe oogschaduw

Naast rood, geel en oranje is er nog een kleur die dit jaar helemaal in is: blauw. En dan heb ik het niet over een hele donkere of hele lichte blauw. Nee, fel blauw is dé kleur van 2021 voor op je ogen. Wil je iets voorzichtiger beginnen, dan is een ijsblauwe kleur ook helemaal goed. Wanneer je de blauwe oogschaduw combineert met een lijntje eyeliner, is je ooglook helemaal af.

Wilde wenkbrauwen

Ook je wenkbrauwen mogen er zijn dit jaar. De wenkbrauwtrend van 2021 is vol en wild. Nu zul je denken: mooi, dat scheelt ‘s ochtends weer tijd. Toch vraagt dit ook wel om wat aandacht en is het niet zomaar een out of bed look. Het is namelijk in om je wenkbrauwen omhoog te kammen en hiermee een weelderig effect te geven. Echter moeten de haartjes natuurlijk wel omhoog blijven staan en moet het ook niet onverzorgd ogen. Hiervoor kun je een wenkbrauwgel gebruiken.